slikovnice

Mala Mica dizajnerica

Napisala i ilustrirala: Marija Gradečak

Tvrdi uvez, 44. stranice

Nakladnik: Profil knjiga, 2020.

Upoznajte Malu Micu, dizajnericu. To je simpatična, vedra, vrijedna i dobro organizirana maca, vrlo istančanog brka za sklad, estetiku i dizajn.

Brzo će vas i s lakoćom uplesti u priču i ritam svojih rima, pa ćete se zaplesti u šare i uzorke na razigranim ilustracijama. Ponudit će vam simpatičnu užurbanost, zabavu i učenje. Mica je vrlo šarmantna maca koju upoznajemo jednog običnog jutra u kojem se sprema za posao i dnevne obaveze. Bira odjeću, četka krzno i mačji brk, baca zadnji pogled u dnevni raspored i odlazi upoznati stan koji će uređivati. S osmjehom, bistrim širokim pogledom i s potrebnim strpljenjem nas vodi kroz sve faze svoga posla.

” Na stan bacam pogled, smucam se svud, promatram prostor i pamtim mu ćud.”

Mjeri, skicira, crta, slaže popise, fotografira pa sve svoje dojmove vješto organizira. Ideje slaže, nacrte niže, suradnike bira i temeljito planira. Dogovara se, realizira i uspjeh sama sebi čestita.

“Zubi mi u osmijehu od uha do uha,

pjevušim i parkom hodam vedrog duha.

Odlazim dalje s poslom pravim,

uspješan sastanak danas slavim.”

Okuplja cijelu vojsku izvođača: zidare, montere, parketare, električare, bravare, dekoratere, keramičare i razne dobavljače. Svatko od njih radi u svome kutu da ne bi bili jedni drugima na putu. I posao se polako privodi kraju, na veliko zadovoljstvo svih.

Ovo je pravi mali dizajnerski priručnik koji vrvi geometrijskim uzorcima i drugim šarama, usklađenih boja što cijeloj priči daje dodatnu dinamiku i ne znate u što biste prvo gledali. Ilustracije dugo možete proučavati i analizirati i sami se iskušavati u kombinacijama različitih uzoraka.

Na kraju je rječnik pojmova za proširivanje postojećeg znanja i učenje novih pojmova.

Osim što je zabavna, slikovnica je i vrlo edukativna jer će potpuno objasniti što točno radi dizajner interijera i od čega se taj posao zapravo sastoji. Koje korake treba slijediti da bi se zamisli provele u djelo i da bi se došlo do uspješnog rezultata.

Osim toga Mala Mica uči nas i da je uz vrijedan i naporan rad važno brinuti se o sebi i pokazuje kako ona to radi: odmara se kada je umorna, nagradi se nakon dobro obavljenog posla ( pojede slastan kolač ) i prepoznaje svoje potrebe. Također nam pokazuje kako je važno misliti i na zdravo tijelo kako bi nam duh ostao zdrav.

“Nakon završena posla žurim u nove avanture,

uzimam odmor i istražujem planinske vizure.

Nisam vam još rekla – sportašica sam prava,

treniram i krećem se da ostanem zdrava!”

“U slobodno vrijeme vaša dizajnerica

uživa biti i Mala Mica, paraglajderica.”

Ali, to već sluti na jednu novu priču. Kad je Mala Mica ispriča, javit ću vam 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s